Vegan rijst

Vegan rijst is een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Het is een veelzijdige maaltijd die je kunt bereiden met verschillende ingrediënten. In dit recept zullen we vegan rijst maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes vegan rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de vegan rijst toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles ongeveer 5 minuten, of tot de ui zacht is.

3. Voeg de groene erwten, maïs en cranberry’s toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

5. Serveer de vegan rijst met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Geniet ervan!

Vegan rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven