Piri piri

Piri piri is een pittige, Afrikaanse saus die wordt gemaakt met een combinatie van chilipepers, knoflook, citroensap, olijfolie en kruiden. Het is een populaire saus in veel Afrikaanse landen en wordt vaak gebruikt om vlees, vis en groenten te marineren of te kruiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke piri piri saus kunt maken die je kunt gebruiken om je favoriete gerechten op smaak te brengen.

Ingrediënten:

– 4 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Doe de chilipepers, knoflook, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, komijnpoeder en zout in een kom en meng alles goed.

2. Breng de saus aan de kook in een kleine pan en laat het 5 minuten koken.

3. Laat de saus afkoelen en giet het in een pot.

4. Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.

Je piri piri saus is nu klaar om te gebruiken! Geniet ervan!

Piri piri

Geef een reactie

Schuiven naar boven