Vegan falafel

Vegan falafel is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte optie voor veganisten en vegetariërs, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een lekker en gezond alternatief voor vlees. In dit recept leer je hoe je vegan falafel kunt maken met een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte, smeuïge binnenkant.

Ingrediënten:

– 2 koppen kikkererwten (ongekookt)

– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

– 1 ui (fijngehakt)

– 2 eetlepels tahin

– 2 eetlepels koriander (fijngehakt)

– 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– Olijfolie (voor het bakken)

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten in een grote kom en voeg genoeg water toe om de kikkererwten te bedekken. Laat de kikkererwten minstens 8 uur weken.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de knoflook, ui, tahin, koriander, peterselie, komijn, zout en peper toe. Mix tot een glad mengsel.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Neem een handvol van het mengsel en vorm er kleine balletjes van.

6. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.

7. Bak de falafel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Serveer de falafel met een salade, hummus of een andere saus naar keuze.

Vegan falafel

Geef een antwoord

Schuiven naar boven