Vegan brood

Vegan brood is een heerlijke, gezonde optie voor mensen die geen dierlijke producten willen eten. Het is een lekker, voedzaam brood dat gemakkelijk thuis te maken is. In dit recept gebruiken we een basis van tarwebloem, maar je kunt ook andere soorten meel gebruiken, zoals spelt, rogge of boekweit. We voegen ook wat zaden toe voor extra smaak en voedingswaarde. Met dit recept kun je een heerlijk, veganistisch brood maken dat je heerlijk kunt eten met je favoriete toppings.

Ingrediënten:

– 3 kopjes tarwebloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 kopje warm water

– 2 eetlepels zaden naar keuze (bijvoorbeeld lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de tarwebloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het warme water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

5. Voeg de zaden toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

6. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en vorm het deeg tot een ronde broodvorm.

7. Bak het brood in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het brood goudbruin is.

8. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

9. Geniet van je heerlijke, veganistische brood!

Vegan brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven