Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte snack of ontbijt, en het is ook een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk, zacht en smaakvol bananenbrood.

Ingrediënten:

– 3 grote, overrijpe bananen

– 1 kopje volkorenmeel

– 1/2 kopje havermout

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje plantaardige olie

– 1/4 kopje ahornsiroop

– 1 theelepel vanille-extract

– Optioneel: 1/2 kopje walnoten, gedroogde cranberry’s of andere noten naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de meel, havermout, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, pureer de bananen met een vork.

4. Voeg de olie, ahornsiroop en vanille-extract toe aan de bananen en meng goed.

5. Voeg de bananenmengsel toe aan de meelmengsel en meng tot een glad deeg.

6. Voeg eventueel de noten toe en meng goed.

7. Vet een cakevorm in en giet het deeg erin.

8. Bak het bananenbrood in de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

9. Laat het bananenbrood afkoelen en geniet ervan!

Vegan bananenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven