Vega pasta

Vega pasta is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een gezonde, vezelrijke maaltijd die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept gebruiken we courgette, paprika, ui, knoflook en een heerlijke tomatensaus. Dit gerecht is een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 250 gram volkoren pasta
– 1 courgette, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 400 gram tomatensaus
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, courgette en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.

5. Serveer de vega pasta meteen.

Vega pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven