Vavishka

Vavishka is een traditioneel Oekraïens gerecht dat bestaat uit gekookte aardappelen, uien en gehakt. Het is een heerlijk, comfortabel gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel koriander
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel peterselie
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, zout, peper, knoflookpoeder, oregano, komijn, koriander, tijm, basilicum en peterselie toe en roer goed.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en roer goed.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten koken.

8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht gedurende 25 minuten.

9. Serveer de vavishka met een salade of een andere groente. Geniet ervan!

Vavishka

Geef een reactie

Schuiven naar boven