Varkensrollade met champignons

Varkensrollade met champignons is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. De rollade wordt gevuld met champignons en gebakken in de oven. Het resultaat is een sappig en smaakvol gerecht dat iedereen zal smaken. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 varkensrollade
– 500 gram champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook.

4. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de bloem, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Leg de varkensrollade in een ovenschaal en vul deze met het champignonmengsel.

8. Bak de rollade in de oven gedurende 30 minuten.

9. Serveer de rollade met aardappelpuree en groenten.

Varkensrollade met champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven