Varkensoester

Varkensoester is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken die je met een paar ingrediënten kunt bereiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met een salade of aardappelen kunt serveren. Hieronder volgt het recept voor varkensoester.

Ingrediënten:

– 2 varkenssoesters
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de varkenssoesters toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de varkenssoesters gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de varkenssoesters met een salade of aardappelen.

Varkensoester

Geef een reactie

Schuiven naar boven