Varkenshaas sate

Varkenshaas sate is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Indonesische gerecht dat bestaat uit kleine stukjes varkenshaas die worden geroosterd op een spies en geserveerd met een pittige pindasaus. In dit recept gebruiken we een combinatie van kruiden en specerijen om de varkenshaas een heerlijke smaak te geven.

Ingrediënten:

– 500 gram varkenshaas
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen knoflook
– 1 theelepel gemalen laos
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 2 eetlepels olie

Voor de pindasaus:

– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel gemalen knoflook
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen laos

Bereidingswijze:

1. Snijd de varkenshaas in kleine stukjes en leg ze in een kom.

2. Voeg de ketjap manis, sojasaus, bruine suiker, komijn, koriander, gember, knoflook, laos, kurkuma en sambal oelek toe en meng alles goed door elkaar.

3. Laat de varkenshaas minstens een uur marineren.

4. Verwarm de olie in een pan en voeg de varkenshaas toe. Bak de varkenshaas op middelhoog vuur totdat het gaar is.

5. Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten in een kom te mengen.

6. Serveer de varkenshaas sate met de pindasaus.

Varkenshaas sate

Geef een reactie

Schuiven naar boven