Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart is een heerlijke traktatie die iedereen zal smullen. Deze taart is gemaakt met een luchtige chocolademousse, een knapperige bodem en een laagje chocoladeglazuur. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor chocolademoussetaart.

Ingredi├źnten:

– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom
– 4 eieren
– 100 gram suiker
– 50 gram bloem
– 50 gram boter
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade au bain marie.

3. Klop de slagroom met de suiker en het vanille extract stijf.

4. Klop de eieren los en voeg deze toe aan de slagroom.

5. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en meng goed.

6. Voeg de bloem en cacaopoeder toe en meng goed.

7. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel.

8. Vet een springvorm in en giet het mengsel erin.

9. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

10. Laat de taart afkoelen en bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Geniet van je chocolademoussetaart!

Chocolademoussetaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven