Varkens procureur

Varkens procureur is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse schotel die bestaat uit gebakken varkensvlees, champignons, uien, wortelen en een saus gemaakt van witte wijn, room en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met een aantal eenvoudige ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor varkens procureur.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, in dunne plakjes gesneden
– 2 wortelen, in dunne plakjes gesneden
– 200 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien, wortelen en knoflook toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees ongeveer 10 minuten.

4. Voeg de champignons toe en bak deze nog 5 minuten.

5. Voeg de witte wijn, room, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Giet het varkensvlees en de saus in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten.

8. Serveer het varkensvlees met aardappelpuree of rijst.

Varkens procureur

Geef een reactie

Schuiven naar boven