Vanillecake

Vanillecake is een heerlijke traktatie die iedereen kan maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Deze vanillecake is licht en luchtig, met een heerlijke vanille-smaak. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke vanillecake.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 175 gram suiker
– 175 gram boter
– 3 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed.

4. Voeg het vanille-extract toe en meng het goed.

5. Voeg het bakmeel toe en meng het goed.

6. Voeg de melk toe en meng het goed.

7. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

10. Laat de cake afkoelen en serveer deze met poedersuiker of slagroom.

Eet smakelijk!

Vanillecake

Geef een reactie

Schuiven naar boven