Unicorn taart

Unicorn taart is een magisch en kleurrijk dessert dat perfect is voor een verjaardagsfeestje of een andere speciale gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een luchtige cakelaag, een romige vulling en een kleurrijke topping. Met een beetje creativiteit en de juiste ingrediënten kun je een prachtige en smakelijke unicorn taart maken. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 1/2 kopjes suiker
– 4 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje roomkaas
– 1/2 kopje poedersuiker
– 1/2 kopje versgeperste citroensap
– 1/2 kopje versgeperste limoensap
– 1/2 kopje versgeperste sinaasappelsap
– 1/2 kopje kleurrijke sprinkles

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren, vanille-extract en melk toe en klop tot alles goed gemengd is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is.

5. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag erin. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen.

6. Meng in een kom de roomkaas, poedersuiker, citroensap, limoensap en sinaasappelsap. Roer tot alles goed gemengd is.

7. Verdeel de vulling over de afgekoelde taart en versier met de kleurrijke sprinkles.

8. Laat de taart minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Geniet van je magische unicorn taart!

Unicorn taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven