Uien

Uien zijn een veelzijdig ingrediënt dat in veel gerechten wordt gebruikt. Ze zijn lekker als ze gebakken, geroosterd of gekarameliseerd worden. In dit recept worden uien gekarameliseerd, wat een heerlijke zoete smaak geeft aan de uien. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de suiker en het zout toe en bak nog eens 5 minuten, of tot de uien goudbruin zijn.

4. Serveer warm.

Uien

Geef een reactie

Schuiven naar boven