Tzatziki

Tzatziki is een Grieks gerecht dat bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Het is een heerlijke, frisse dip die perfect is als bijgerecht of als saus voor gegrilde vlees- of visgerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tzatziki kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram Griekse yoghurt

– 1 komkommer

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel dille

– 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

1. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.

2. Doe de komkommerstukjes in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

3. Doe de komkommerstukjes in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, zout, peper, dille en oregano toe.

4. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.

6. Zet de tzatziki in de koelkast om af te koelen.

7. Serveer de tzatziki als bijgerecht of als saus bij gegrilde vlees- of visgerechten.

Eet smakelijk!

Tzatziki

Geef een reactie

Schuiven naar boven