Turkse rode saus

Turkse rode saus is een heerlijke, pittige saus die vaak wordt gebruikt om gerechten zoals kip, vlees of groenten te marineren of te serveren als dip. Deze saus is gemakkelijk te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Met deze recept kun je een heerlijke Turkse rode saus maken die je meteen kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed.

5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Breng de saus op smaak met zout en peper.

7. Serveer de saus warm bij je favoriete gerechten.

Turkse rode saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven