Turkse pilav

Turkse pilav is een heerlijk gerecht dat veel in Turkije wordt gegeten. Het is een klassieke Turkse rijstgerecht dat wordt bereid met kruiden, groenten en kip. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Hieronder volgt een recept voor Turkse pilav.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1 kopje gedroogde abrikozen

– 1 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1 kopje gesneden kipfilet

– 1/2 kopje verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Voeg de abrikozen, pijnboompitten en kip toe en roer goed.

7. Breng de pan aan de kook en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel de rijst over een ovenschaal en strooi de koriander erover.

9. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rijst gedurende 15 minuten.

10. Serveer de Turkse pilav warm met extra koriander.

Turkse pilav

Geef een reactie

Schuiven naar boven