Turkse brood

Turkse brood is een heerlijk, knapperig brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor veel verschillende gerechten. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. In dit recept leer je hoe je Turkse brood kunt maken met een knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er balletjes van.

6. Leg de balletjes op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Laat de balletjes nog een half uur rijzen.

8. Bak de balletjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.

9. Haal de Turkse broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

Turkse brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven