Turks

Turks is een heerlijk, kruidig gerecht dat veel in de Turkse keuken wordt gebruikt. Het is een combinatie van verschillende kruiden, groenten en vlees dat wordt gekookt in een kruidige saus. Het resultaat is een smaakvolle, sappige maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Hieronder volgt een recept voor Turks dat u zelf thuis kunt maken.

Ingredi├źnten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Turkse kruiden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, Turkse kruiden, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed om.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer met rijst of brood.

Turks

Geef een reactie

Schuiven naar boven