Tulband met appel

Tulband met appel is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van een luchtige tulband met een zoete appelvulling. Deze tulband is perfect als toetje na een maaltijd of als tussendoortje. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 125 ml melk
– 125 ml zonnebloemolie
– 2 appels
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de eieren, melk en olie toe en meng tot een glad beslag.

4. Vet een tulbandvorm in met boter en giet het beslag erin.

5. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

6. Meng de appelstukjes met de suiker en kaneel.

7. Verdeel de appelstukjes over de tulband.

8. Bak de tulband in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Laat de tulband afkoelen en serveer.

Tulband met appel

Geef een reactie

Schuiven naar boven