Tsatsiki

Tsatsiki is een Grieks dip- en sausgerecht dat wordt gemaakt met yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie en kruiden. Het is een heerlijk, fris en gezond gerecht dat perfect is als bijgerecht, dip of saus. Het is eenvoudig te maken en het is een geweldige manier om je maaltijd wat pit te geven. Hier volgt een recept voor het maken van tsatsiki.

Ingrediënten:

– 500 gram Griekse yoghurt

– 1 komkommer

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel dille

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.

2. Doe de komkommer in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

3. Doe de komkommer in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, dille, oregano, zout en peper toe.

4. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de tsatsiki in de koelkast om af te koelen.

7. Serveer de tsatsiki als dip of saus bij je favoriete gerechten.

Tsatsiki

Geef een reactie

Schuiven naar boven