Tres leches

Tres leches is een heerlijk Latijns-Amerikaans dessert dat bestaat uit een luchtig cake-achtig gebak dat wordt gedrenkt in een mengsel van drie verschillende melksoorten. Het is een heerlijk zoet dessert dat perfect is voor elke speciale gelegenheid. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 5 eieren
– 1 kopje suiker
– 1 kopje meel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje slagroom
– 1/2 kopje kokosmelk
– 1/2 kopje volle melk
– 1/4 kopje boter
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg het meel en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg de melk, slagroom, kokosmelk, volle melk en boter toe en meng tot een glad beslag.

5. Voeg het vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een ovenschaal in met boter en giet het beslag erin.

7. Bak het gebak in de oven gedurende 30-35 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat het gebak afkoelen.

9. Meng de melk, slagroom, kokosmelk en volle melk in een kom.

10. Giet het melkmengsel over het gebak.

11. Laat het gebak minstens 2 uur staan zodat het melkmengsel kan intrekken.

12. Garneer met poedersuiker en vers fruit.

13. Serveer en geniet!

Tres leches

Geef een reactie

Schuiven naar boven