Traditioneel spaans churros

Traditionele Spaanse churros zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten in Spanje. Het is een licht, krokant gebakje dat wordt geserveerd met een zoete chocoladesaus. Churros zijn een populaire snack die vaak wordt gegeten als ontbijt of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor traditionele Spaanse churros.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 1/2 kopje boter
– 1 kopje water
– 2 eieren
– Olijfolie

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, zout en suiker in een kom.

3. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur.

4. Voeg het water toe aan de boter en verwarm het mengsel tot het kookt.

5. Voeg het boter-watermengsel toe aan de bloem en meng het tot een glad deeg.

6. Voeg de eieren toe en meng het deeg goed.

7. Vet een bakplaat in met olijfolie.

8. Spuit het deeg in lange lijnen op de bakplaat.

9. Bak de churros in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

10. Laat de churros afkoelen en serveer ze met warme chocoladesaus.

Geniet van je traditionele Spaanse churros!

Traditioneel spaans churros

Geef een reactie

Schuiven naar boven