Traditioneel kerststol

Kerststol is een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de kerstdagen. Het is een zoete cake gemaakt met kruiden, rozijnen, noten en kandijsuiker. Het is een heerlijk gebak dat perfect is om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Hieronder volgt een recept voor traditionele kerststol.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 250 gram kandijsuiker

– 2 eieren

– 2 theelepels kaneel

– 2 theelepels kruidnagel

– 2 theelepels nootmuskaat

– 2 theelepels gember

– 2 theelepels bakpoeder

– 100 gram rozijnen

– 100 gram gehakte noten

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels rum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, kandijsuiker, eieren, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de rozijnen, gehakte noten, melk en rum toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de kerststol in de oven gedurende 45 minuten.

6. Laat de kerststol afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

7. Serveer de kerststol met een kop warme chocolademelk of koffie.

Eet smakelijk!

Traditioneel kerststol

Geef een reactie

Schuiven naar boven