Traditioneel falafel

Falafel is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit kikkererwtenballetjes die gefrituurd worden. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd met salade, hummus en pitabrood. In dit recept leer je hoe je een traditionele falafel maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel bakpoeder
– Olijfolie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de knoflook, ui, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper en bakpoeder toe.

4. Mix alles tot een glad mengsel.

5. Maak met je handen balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.

6. Verwarm de olie in een pan en frituur de balletjes goudbruin.

7. Serveer de falafel met salade, hummus en pitabrood.

Eet smakelijk!

Traditioneel falafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven