Tortilla kip

Tortilla kip is een heerlijk Mexicaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. Deze versie van tortilla kip is gevuld met kip, kaas, uien, paprika’s en jalapeños, en geserveerd met een zelfgemaakte guacamole.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 gele paprika, in blokjes
– 2 jalapeños, fijngehakt
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 kop geraspte cheddar kaas
– 4 tortilla’s

Voor de guacamole:

– 2 rijpe avocado’s, gepureerd
– 1/4 kop fijngehakte ui
– 1/4 kop fijngehakte tomaten
– 1/4 kop fijngehakte koriander
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika’s en jalapeños toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de kip gaar is.

4. Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed om te combineren.

5. Verdeel de kipmengeling over de tortilla’s en bestrooi met de geraspte kaas.

6. Rol de tortilla’s op en leg ze in een ovenschaal.

7. Bak de tortilla’s in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten is.

8. Terwijl de tortilla’s bakken, maak je de guacamole. Meng de avocado, ui, tomaten, koriander, knoflookpoeder en zout in een kom.

9. Serveer de tortilla’s met de guacamole.

Tortilla kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven