Tortelloni

Tortelloni is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een gevulde pasta die meestal wordt geserveerd met een saus. In dit recept gebruiken we een saus van tomaten, knoflook en basilicum. De gevulde tortelloni zijn gevuld met ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas. Dit recept is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram tortelloni
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 kopje ricotta
– 1 kopje gekookte spinazie
– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en kook de saus 5 minuten.

4. Voeg de basilicum toe en kook nog eens 5 minuten.

5. Voeg de ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas toe en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

6. Giet de tortelloni af en voeg toe aan de saus. Verwarm alles nog eens 5 minuten.

7. Serveer de tortelloni met de saus en geniet ervan!

Tortelloni

Geef een reactie

Schuiven naar boven