Tonkotsu ramen

Tonkotsu ramen is een Japanse noodle-soep die populair is in Japan en over de hele wereld. Het is een smakelijke, romige soep die wordt gemaakt met een basis van varkensbotten en varkensvlees. De soep wordt geserveerd met verschillende toppings, zoals gebakken ui, gesneden varkensvlees, gekookte eieren, nori, en sesamzaadjes. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tonkotsu ramen kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 liter varkensbouillon

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels mirin

– 2 eetlepels sake

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 200 gram varkensvlees, in dunne plakjes

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gesnipperde gember

– 2 eetlepels gesnipperde knoflook

– 200 gram ramen-noodles

– 2 eieren, gekookt en gehalveerd

– 2 eetlepels gebakken ui

– 2 eetlepels nori, in dunne reepjes

– 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Breng de varkensbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de sojasaus, mirin, sake, suiker en zout toe en roer goed om te combineren.

3. Voeg het varkensvlees toe en kook het voor ongeveer 10 minuten.

4. Voeg de sesamolie, gember en knoflook toe en kook nog eens 5 minuten.

5. Voeg de ramen-noodles toe en kook nog eens 5 minuten.

6. Verdeel de soep over 4 kommen.

7. Voeg aan elke kom de gekookte eieren, gebakken ui, nori en sesamzaadjes toe.

8. Serveer de tonkotsu ramen meteen.

Tonkotsu ramen

Geef een reactie

Schuiven naar boven