Tomatensaus

Tomatensaus is een heerlijke basis voor veel gerechten. Het is eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan je persoonlijke smaak. Met dit recept kun je een heerlijke tomatensaus maken die je kunt gebruiken voor pizza, pasta of als basis voor andere gerechten.

Ingrediënten:

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer goed.

4. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.

6. Breng de saus op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de saus warm bij je favoriete gerecht.

Tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven