Tomatenpuree

Tomatenpuree is een heerlijke basis voor veel gerechten. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tomatenpuree kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kilo tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

3. Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de tomaten in de oven gedurende 20 minuten.

5. Haal de tomaten uit de oven en laat afkoelen.

6. Doe de tomaten in een blender of keukenmachine en voeg de knoflook, zout en peper toe.

7. Mix tot een gladde puree.

8. Breng de tomatenpuree op smaak met extra zout en peper.

9. Serveer de tomatenpuree bij je favoriete gerecht.

Tomatenpuree

Geef een reactie

Schuiven naar boven