Töltött paprika

Töltött paprika is een traditioneel Hongaars gerecht dat bestaat uit paprika’s gevuld met een mengsel van gehakt, rijst, uien en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor töltött paprika.

Ingrediënten:

– 4 grote paprika’s
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 kopje rijst
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de rijst, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.

6. Bak de paprika’s in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Serveer de töltött paprika’s warm met een salade.

Töltött paprika

Geef een reactie

Schuiven naar boven