Tjap tjoi

Tjap tjoi is een traditionele Chinese gerecht dat bestaat uit gebakken groenten, vlees en een zoete saus. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan smaken en texturen te combineren. Hier is een recept voor tjap tjoi dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

– 1/2 paprika, in blokjes gesneden

– 1/2 kopje kip, in blokjes gesneden

– 1/2 kopje garnalen, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje sojasaus

– 1/4 kopje rijstwijn

– 1 eetlepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje water

– 1/4 kopje maïszetmeel

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komkommer, paprika, kip, garnalen en een snufje zout toe en bak de ingrediënten ongeveer 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.

2. Voeg de sojasaus, rijstwijn, suiker, zout, peper en water toe en roer goed om te combineren. Laat het mengsel koken totdat het begint te koken.

3. Voeg het maïszetmeel toe en roer goed om te combineren. Laat het mengsel nog een paar minuten koken totdat het dikker wordt.

4. Voeg de pinda’s toe en roer goed om te combineren. Laat het mengsel nog een paar minuten koken totdat het gerecht gaar is.

5. Serveer de tjap tjoi warm met rijst of noodles. Geniet ervan!

Tjap tjoi

Geef een reactie

Schuiven naar boven