Tiropita

Tiropita is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit een knapperige, gebakken deeglaag gevuld met een romige kaasvulling. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat perfect is als snack of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tiropita kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram feta kaas

– 2 eieren

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel knoflookpoeder

– 1/2 theelepel komijn

– 1/2 theelepel bakpoeder

– 500 gram filodeeg

– 1/2 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de feta kaas, eieren, olijfolie, oregano, zout, peper, knoflookpoeder, komijn en bakpoeder in een kom.

3. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Smeer het vel filodeeg in met olijfolie.

5. Leg het tweede vel filodeeg er bovenop en smeer ook dit in met olijfolie.

6. Verdeel de kaasvulling over het deeg.

7. Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk de randen goed aan.

8. Bak de tiropita in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

9. Laat de tiropita afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Tiropita

Geef een reactie

Schuiven naar boven