Tiramisu zonder ei

Tiramisu is een heerlijke Italiaanse dessert dat bestaat uit lagen van luchtige mascarpone-kaas, koffie-geïnfuseerde lange vingers en cacao. Deze versie van tiramisu is een ei-vrije versie die net zo lekker is als de originele.

Ingrediënten:

– 500 gram mascarpone

– 250 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels vanille-extract

– 250 gram lange vingers

– 250 ml espresso of sterke koffie

– 2 eetlepels koffielikeur

– Cacao poeder

Instructies:

1. Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract tot het stijf is.

2. Voeg de mascarpone toe en klop tot het een glad mengsel is.

3. Meng de espresso met de koffielikeur.

4. Dip de lange vingers in de espresso en leg ze in een ovenschaal.

5. Voeg een laag mascarpone-mengsel toe en strooi er wat cacao poeder overheen.

6. Herhaal deze stappen tot je een laatste laag mascarpone-mengsel hebt.

7. Strooi er wat extra cacao poeder over en laat het minstens 4 uur in de koelkast staan.

8. Serveer de tiramisu koud.

Tiramisu zonder ei

Geef een reactie

Schuiven naar boven