Tiramisu roll cake

Tiramisu roll cake is een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een verfijnde combinatie van luchtige cake, koffie-espresso-smaak en een romige mascarpone-vulling. Deze taart is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten. Hier volgt het recept voor deze heerlijke tiramisu roll cake.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/4 kopje espresso of sterke koffie

– 2 eetlepels koffielikeur

– 1/2 kopje slagroom

– 1/2 kopje mascarpone

– 2 eetlepels poedersuiker

– 1/4 kopje cacaopoeder

– 1/4 kopje geraspte chocolade

– 1/4 kopje geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

3. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.

4. Vet een bakplaat in met boter en giet het beslag erop.

5. Bak de cake in de oven gedurende 10-15 minuten.

6. Laat de cake afkoelen.

7. Meng de espresso of sterke koffie met de koffielikeur.

8. Bestrijk de cake met de koffiemengsel.

9. Klop de slagroom met de mascarpone en poedersuiker tot een luchtige massa.

10. Bestrijk de cake met de mascarpone-vulling.

11. Rol de cake op en bestrijk de buitenkant met de cacaopoeder.

12. Bestrooi de cake met de geraspte chocolade en geroosterde amandelen.

13. Laat de cake minstens 2 uur in de koelkast staan.

14. Serveer de tiramisu roll cake met een kopje sterke koffie.

Eet smakelijk!

Tiramisu roll cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven