Tiramisu amaretto

Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert dat al jarenlang populair is. Deze versie met amaretto is een heerlijke twist op de klassieke tiramisu. De zoete amaretto-likeur geeft het dessert een extra smaak en de koffie en cacao maken het helemaal af. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 500 gram mascarpone
– 4 eieren
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels amaretto-likeur
– 250 ml koffie
– 200 gram lange vingers
– Cacao poeder

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

2. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel nog een keer goed door.

3. Voeg de amaretto-likeur toe en klop het geheel nog een keer goed door.

4. Breng de koffie aan de kook en laat het afkoelen.

5. Dip de lange vingers in de koffie en leg ze in een ovenschaal.

6. Verdeel de mascarpone-eimassa over de lange vingers.

7. Bestrooi het geheel met cacao poeder.

8. Laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast staan.

9. Serveer de tiramisu met wat extra cacao poeder.

Eet smakelijk!

Tiramisu amaretto

Geef een reactie

Schuiven naar boven