Thaise noedelsoep

Thaise noedelsoep is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van smaken uit de Thaise keuken, zoals kokosmelk, limoen, chilipepers en verse kruiden. Deze noedelsoep is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Thaise noedelsoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel Thaise currypasta

– 2 kippenbouillonblokjes

– 2 kopjes kokosmelk

– 2 kopjes water

– 2 eetlepels vissaus

– 1 eetlepel suiker

– 1 theelepel chilipeper

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje verse koriander, fijngesneden

– 1/2 kopje verse basilicum, fijngesneden

– 200 gram rijstnoedels

– 1/2 kopje taugé

– 1/2 kopje gesneden rode paprika

– 1/2 kopje gesneden wortel

– 1/2 kopje gesneden champignons

– 1/2 kopje gesneden lente-uitjes

– 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de Thaise currypasta toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillonblokjes, kokosmelk, water, vissaus, suiker, chilipeper en zout toe. Roer goed om.

4. Voeg de verse kruiden toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de rijstnoedels, taugé, paprika, wortel, champignons en lente-uitjes toe. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de soep met de limoenpartjes erbij.

Eet smakelijk!

Thaise noedelsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven