Thaise kippensoep

Thaise kippensoep is een heerlijke, smaakvolle soep die een perfecte combinatie is van zoete, zure en pittige smaken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bereiding is eenvoudig. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke Thaise kippensoep maken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten

– 2 laurierblaadjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels Thaise currypasta

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel sambal oelek

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel zout

– 1 liter kippenbouillon

– 1 kopje kokosmelk

– 1 kopje gehakte koriander

– 1 kopje gehakte lente-uitjes

– 1 kopje gehakte pinda’s

– 1 kopje gehakte rode peper

– 1 kopje gehakte Thaise basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de knoflook, laurierblaadjes, currypasta, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, suiker en zout toe. Roer goed om.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.

4. Laat het geheel zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten.

5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed om.

6. Voeg de koriander, lente-uitjes, pinda’s, rode peper en Thaise basilicum toe en roer goed om.

7. Laat de soep nog een paar minuten koken.

8. Serveer de soep met wat extra koriander, lente-uitjes, pinda’s, rode peper en Thaise basilicum.

Eet smakelijk!

Thaise kippensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven