Thaise groene curry

Thaise groene curry is een heerlijke, pittige curry die een populaire keuze is in de Thaise keuken. Het is een combinatie van verse kruiden, groenten en kokosmelk die samen een smaakvolle, romige saus creëren. Deze curry is eenvoudig te maken en kan worden geserveerd met rijst of noodles. Hier volgt een recept voor een heerlijke Thaise groene curry.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel verse gember, fijngehakt

– 1 eetlepel Thaise groene currypasta

– 1 kleine rode peper, fijngehakt

– 1 kopje kokosmelk

– 1 kopje groentebouillon

– 1 kopje gesneden kipfilet

– 1 kopje gesneden paprika

– 1 kopje gesneden bamboescheuten

– 1 eetlepel vissaus

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel limoensap

– 1/2 kopje verse koriander, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en Thaise groene currypasta toe en bak 1 minuut.

2. Voeg de rode peper, kokosmelk, groentebouillon, kipfilet, paprika, bamboescheuten, vissaus, suiker en limoensap toe en breng aan de kook.

3. Laat de curry zachtjes koken gedurende 10 minuten, of tot de kip gaar is.

4. Breng op smaak met zout en peper en voeg de koriander toe.

5. Serveer de curry met rijst of noodles.

Geniet van je heerlijke Thaise groene curry!

Thaise groene curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven