Thaise gele curry

Thaise gele curry is een heerlijke, pittige curry die een populaire keuze is in veel Thaise restaurants. Deze curry is gemaakt met kokosmelk, gele currypasta, kip, aubergine, paprika en andere groenten. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor Thaise gele curry.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gele currypasta
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 aubergine, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik kokosmelk
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en currypasta toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de kip, aubergine, paprika, suiker en zout toe en bak deze 5-7 minuten.

3. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.

4. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Thaise gele curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven