Thaise curry

Thaise curry is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van verschillende smaken, waaronder kokosmelk, kruiden, groenten en vlees of vis. In dit recept maken we een klassieke Thaise curry met kip, maar je kunt ook andere ingrediënten gebruiken zoals garnalen, tofu of groenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 eetlepel Thaise currypasta

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 blik kokosmelk

– 1 eetlepel vissaus

– 1 eetlepel palmsuiker

– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

– 1/2 paprika, in blokjes gesneden

– 1/2 courgette, in blokjes gesneden

– 1/2 rode peper, in dunne ringetjes gesneden

– 1/2 bosje koriander, fijngehakt

– 1/2 bosje basilicum, fijngehakt

– 1/2 bosje lente-uitjes, fijngehakt

– 1/2 limoen, in partjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui tot de ui glazig is.

2. Voeg de currypasta, koriander, komijn, kurkuma en chilipeper toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de kokosmelk, vissaus, palmsuiker, komkommer, paprika, courgette, rode peper, koriander, basilicum en lente-uitjes toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de curry met rijst en garneer met limoenpartjes.

Thaise curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven