Thai green curry

Thai Green Curry is een heerlijke, pittige curry die een populaire keuze is in de Thaise keuken. Het is een combinatie van kruiden, groenten en kokosmelk die samen een smaakvolle, romige saus creëren. In dit recept zullen we een traditionele Thaise Green Curry maken met kip, maar je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals garnalen, tofu of groenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels Thaise Green Curry pasta
– 2 eetlepels olie
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode peper, fijngehakt
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 kopje kokosmelk
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel vissaus
– 1 eetlepel palmsuiker
– 1 kopje water
– 1 kopje Thaise basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.

2. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de Thaise Green Curry pasta toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kokosmelk, sojasaus, vissaus, palmsuiker en water toe en breng aan de kook.

5. Laat de curry zachtjes koken tot de kip gaar is.

6. Voeg de Thaise basilicum toe en roer goed door.

7. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Thai green curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven