Teriyaki

Teriyaki is een Japanse kookstijl die bekend staat om zijn zoete smaak. Het is een combinatie van sojasaus, suiker, sake en mirin. Deze ingrediënten worden gebruikt om een saus te maken die over vlees, vis of groenten wordt gegoten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke teriyaki maakt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels sake
– 2 eetlepels mirin
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng de sojasaus, suiker, sake en mirin in een kom.

2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg deze toe aan de marinade. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

4. Voeg de kip met de marinade toe aan de pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Voeg de rest van de marinade toe aan de pan en laat de saus inkoken totdat deze dikker wordt.

7. Serveer de teriyaki met rijst of noodles.

Teriyaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven