Tempeh indonesisch

Indonesisch tempeh is een heerlijke, veelzijdige plantaardige proteïnebron die een grote toevoeging is aan elke maaltijd. Het is een gefermenteerd sojaproduct dat een knapperige, nootachtige smaak heeft. Het is een populaire keuze voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een gezonde, smakelijke maaltijd. In dit recept wordt tempeh gebruikt in een Indonesische stijl, met een heerlijke saus van gember, knoflook, chilipepers en kokosmelk.

Ingrediënten:

– 2 pakken tempeh, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 rode chilipeper, fijngehakt

– 1/2 kopje kokosmelk

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel bruine suiker

– 1/4 kopje water

– 1/4 kopje pinda’s, gehakt

– 1/4 kopje koriander, gehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de blokjes tempeh op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook, gember en chilipeper toe. Bak gedurende 1 minuut.

4. Voeg de kokosmelk, sojasaus, bruine suiker en water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gebakken tempeh toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de pinda’s, koriander, zout en peper toe en roer goed door.

7. Serveer de tempeh met rijst of noodles.

Tempeh indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven