Pronkbonen

Pronkbonen zijn een heerlijke, veelzijdige groente die een geweldige aanvulling is op veel gerechten. In dit recept worden de pronkbonen gebakken met knoflook, ui en kruiden voor een smaakvolle maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer de pronkbonen met een stukje vlees of vis voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram pronkbonen
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de pronkbonen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.

3. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en voeg de knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg de pronkbonen toe en bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de pronkbonen gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de pronkbonen met een stukje vlees of vis.

Pronkbonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven