Tempeh goreng

Tempeh goreng is een heerlijk Indonesisch gerecht dat gemaakt wordt met tempeh, een soort gefermenteerde sojabonen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekkere, gezonde maaltijd die je kunt serveren met rijst of andere bijgerechten. Hieronder volgt het recept voor tempeh goreng.

Ingrediënten:

– 250 gram tempeh, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels ketjap manis

– 1 eetlepel sambal oelek

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de tempehblokjes toe en bak ze goudbruin.

3. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, zout, peper, suiker en citroensap toe en roer goed door.

4. Laat het gerecht nog een paar minuten bakken.

5. Voeg de koriander toe en roer goed door.

6. Serveer de tempeh goreng met rijst of andere bijgerechten.

Tempeh goreng

Geef een reactie

Schuiven naar boven