Tempe

Tempe is een Indonesisch gerecht dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Het is een veelzijdig ingrediënt dat in veel verschillende gerechten gebruikt kan worden. In dit recept wordt tempe gebruikt om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 blokken tempe

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel sambal oelek

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje pinda’s

– 1/4 kopje geroosterde sesamzaadjes

– 1/4 kopje gesneden koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook, ui, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de tempeblokken toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg het water, kokosmelk, pinda’s, sesamzaadjes en koriander toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het gerecht gedurende 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de tempe met rijst of naanbrood.

Tempe

Geef een reactie

Schuiven naar boven