Tartaar gehakt

Tartaar gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een snelle lunch of een gezellige avondmaaltijd. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een heerlijke tartaar gehakt maken. Hieronder volgt een recept voor tartaar gehakt dat je zeker zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 2 eetlepels mosterd
– 1 eetlepel ketchup
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de Worcestershire saus, mosterd, ketchup, peterselie, zout en peper toe en roer goed door.

5. Laat het gehakt afkoelen.

6. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vorm het tot platte burgers.

7. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

8. Serveer de tartaar gehakt met wat salade en stokbrood.

Eet smakelijk!

Tartaar gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven