Tam konijn

Tam konijn is een heerlijk gerecht dat veel in de Franse keuken wordt geserveerd. Het is een makkelijk te bereiden gerecht dat een heerlijke smaak heeft. Het konijn wordt gekookt in een saus van witte wijn, knoflook, tijm en kruiden. Het resultaat is een heerlijk sappig konijn met een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor tam konijn.

Ingrediënten:

– 1 konijn, in stukken gesneden
– 2 uien, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tijm
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de konijnstukken in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Voeg de uien, knoflook, tijm, witte wijn en olijfolie toe en meng alles goed.

4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.

5. Bak het konijn gedurende 1 uur en 15 minuten.

6. Haal de schaal uit de oven en laat het konijn afkoelen.

7. Serveer het konijn met de saus en aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Tam konijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven